PDA

View Full Version : Partisipasi Indonesia untuk Dunia yang Lebih Baik ...


admin
8th July 2012, 07:12 PM
UN Mission in Lebanon, Indonesia the Biggest Contributor

sumber : http://www.kemlu.go.id/Pages/News.aspx?IDP=5628&l=en


Wednesday, 30 May 2012
http://www.kemlu.go.id/Common/ImageHandler.ashx?fileurl=http%3a%2f%2fwww.kemlu.g o.id%2fPicture%2f%5bNews%5d%252020120530%2fLebanon %2fpasukan%2520garuda-rev.jpg&w=200&h=200 (http://www.kemlu.go.id/Picture/[News]%2020120530/Lebanon/pasukan%20garuda-rev.jpg)

Wednesday, 30 May 2012

Indonesia becomes the country which sent the biggest number of Peacekeeping Force troops to Lebanon. Currently, more than 1,400 Indonesian National Soldiers has been sent to join the Peacekeeping Force in the area. Such information was conveyed by the press release from the Garuda Contingent Task Force in Lebanon received by MOFA’s portal today (30/5).

The Indonesian Garuda Contingent in Lebanon, which is enlisted in the world peace mission UNIFIL (United Nations Interim Force in Lebanon), is led by Colonel Adm Darmawan Bakti.

According to the Embassy of Indonesia in Beirut, the Garuda contingent participated in the ceremony held at the main ground of UNIFIL Cenotaph yesterday (29/5) to commemorate the Peacekeepers Day.

The UN Peacekeepers Day was first celebrated on 29 May 1948, to memorialize the sending of the first peacekeeping missions when the Arab-Israel war broke out. There have been many casualties from the peacekeeping corps in the efforts of creating world peace.

The Peacekeepers Day was commemorated throughout the peacekeeping missions’ area. In Lebanon, the celebration was coordinated by Force Commander/Head Mission UNIFIL Major General Paolo Serra from Italy.

The ceremony was led by Captain Caj Rahman Akbar, and was joined by the troops from 39 countries assigned in south Lebanon. The Commander of UNIFIL’s Garuda Contingent, who also took the post as the Commander of FHQSU XXVI-D1 taskforce, attended the event along with the representatives from each contingent, UNIFIL officials, and Lebanon’s government officers. (source: FHQSU XXVI –D1 taskforce/Yo2k)

Anonymous
15th July 2012, 08:10 PM
Ada terjemahannya Min ?
Inggrisan Mulu puyeng kepala ane :hammer (tampil gak nih)

admin
15th July 2012, 08:26 PM
Ada terjemahannya Min ?
Inggrisan Mulu puyeng kepala ane :hammer (tampil gak nih)

ente posting aja yg bahasa indonesia gpp kok ...
biar gak puyeng :matabelo

Anonymous
16th July 2012, 03:14 PM
ente posting aja yg bahasa indonesia gpp kok ...
biar gak puyeng :matabelo

Oke deh Min, ane kuatir aja kalo rada OOT :D

coffe.latte
16th July 2012, 07:04 PM
pake indonesia aja min, tu jg udh ad room khusus english kan. ntar byk yg kagak ngerti tu klo salah kamar gini.. :p

admin
17th July 2012, 01:00 AM
Oke deh Min, ane kuatir aja kalo rada OOT :D
google translate ajah :)

admin
17th July 2012, 01:01 AM
pake indonesia aja min, tu jg udh ad room khusus english kan. ntar byk yg kagak ngerti tu klo salah kamar gini.. :p

iyah .. campuran indonesia inggeris :)

endar.agustyan
18th July 2012, 05:28 AM
iyah .. campuran indonesia inggeris :)

:cool: agree, supaya forum ini bisa dinikmati forumer dalam negeri dan luar negeri
;)

admin
18th July 2012, 09:32 PM
:cool: agree, supaya forum ini bisa dinikmati forumer dalam negeri dan luar negeri
;)

coudn't agree more :cool:

BudakBandel
25th July 2012, 11:06 AM
pasukan garuda memang sudah di akui dunia:notworthy:

Bagus_Cahyo_Jaya_P
25th July 2012, 11:29 PM
ente posting aja yg bahasa indonesia gpp kok ...
biar gak puyeng :matabelo

Lebih mudah diartikan pakai Kamus Online (http://uuu.sederet.com)

endar.agustyan
26th July 2012, 03:57 AM
coudn't agree more :cool:

:p :notworthy: :praying:
thank u min

pasukan garuda memang sudah di akui dunia:notworthy:

suka bgt
:cool:

Lebih mudah diartikan pakai Kamus Online (http://uuu.sederet.com)

makasih brath, link2nya superb semua

:star:

Bagus_Cahyo_Jaya_P
26th July 2012, 05:36 AM
makasih brath, link2nya superb semua

:star:

Sama - sama. Bagi-bagi informasi juga ada manfaatnya.

endar.agustyan
26th July 2012, 10:46 PM
Sama - sama. Bagi-bagi informasi juga ada manfaatnya.

like this brath
:notworthy:

resa99
27th August 2012, 02:34 PM
Woww ternyata Indonesia adalah Penyumbang Tentara terbesar :)
Jadi makin bangga deh sama Indonesia :D

totongmeong
27th August 2012, 09:59 PM
Woww ternyata Indonesia adalah Penyumbang Tentara terbesar :)
Jadi makin bangga deh sama Indonesia :D

rakyat indonesia yang banyak merupakan modal :)

andi.teguh
15th June 2013, 01:22 PM
menjadi pasukan perdamaian di lebanon tugas yg cukup berat medan+mental yang kuat TNI benar2 teruji nih..

Heka.Ardianto
17th June 2013, 08:33 AM
menjadi pasukan perdamaian di lebanon tugas yg cukup berat medan+mental yang kuat TNI benar2 teruji nih..

yaaha... ngak hanya di lebanon om.. di manapun TNI di tempatkan harus siap mental dan kekuatan.. :(clap):

adi.panji
17th June 2013, 10:36 AM
setuju sama atas ane :p

Heka.Ardianto
17th June 2013, 11:40 AM
ane mala setuju sama bawah ane.. :p

adi.panji
17th June 2013, 12:58 PM
bwah ente ane neh cahan bijimane
apa lagi bwah ente tukang junk lagi :p

Heka.Ardianto
17th June 2013, 02:13 PM
bwah ente ane neh cahan bijimane
apa lagi bwah ente tukang junk lagi :p

ente tukang junk yang baek.. buktinya belum di band sama mimin.. :p :D: