View Single Post
Old 18th October 2015, 09:43 AM   #1
Sek Des
 
putrikenari's Avatar
 
Join Date: 2 Nov 2014
Userid: 2784
Posts: 349
Likes: 0
Liked 3 Times in 3 Posts
Default Kepodang Emas Memang Burung yang Cantik

Kepodang (genus Oriolus, Linnaeus, 1766), duwe manuk werna ayu lan suwara sing merdu, saiki misale jek tambah nilar pecandu manuk. Manuk iki wis ngalami umur Golden ing jaman 70s kanggo 80s, amarga saka kaendahan werna sing dadi target saka kolektor manuk lan swara uga klebu apik kanggo krungu, malah sanadyan dina tambah akeh terlantar dening ngarsane manuk ngginakaken suara jinis liyane sing wis swara sing luwih wanguné kaya punglor , Kacer, muraibatu, cucakhijau lan liya-liyane. Manuk orioles, kalebu kulawarga Oriolidae, genus Oriolus kang wis bab 30 spesies.

Orioles manuk kalebu akeh ketemu kasebar ing Indonesia, kayata ing Sumatra, Jawa, Kalimantan, Sulawesi, Nusa Tenggara kanggo wilayah. Penyebaran prajurit liya saka China, Indochina, Filipina India. Urip ing dhaérah tropis lan bagean cilik ditemokake ing wilayah sub-tropis, sing manggen tansah ing pasangan. Ing Australia uga ditemokaké jinis orioles, nanging wis werna rada beda, dikenal minangka Green Oriole utawa Australasia Kuning Oriole (Oriolus flavocinctus).

Link: kepodang emas
__________________
Budidaya Kenari
putrikenari is offline   Reply With Quote
Sponsored Links