View Single Post
Old 22nd October 2015, 10:27 PM   #1
Sek Des
 
putrikenari's Avatar
 
Join Date: 2 Nov 2014
Userid: 2784
Posts: 349
Likes: 0
Liked 3 Times in 3 Posts
Default Mengenal Burung Parkit Holland

Sawise sukses menangkarkan jalak Bali, rawa cucak lan lovebird, Harvey kanggo nambah koleksi manuk kumpul, dening nggawa parakeets diimpor saka Walanda. Holland iki spesies parakeet sadurunge wis teka sawetara wektu kepungkur.
Minangka nyoba, banjur impor minangka akeh minangka 10 pasangan. Nanging, amarga weather alangan lan kasalahan technical ing panggonan seko saka penyakit manuk, banjur sakcepete sesampunipun seda. "Nalika ngimpor page, kita sijine ing kandhang amba, sijine bebarengan. Plus weather kene wektu iki ya durung mesthi, supaya manuk rentan kanggo penyakit, "jelas Ikin, perawat sing dipercaya kanggo ngatur farm duweke Harvey.
Learning saka pengalaman pisanan, banjur bali maneh kanggo ngowahi minangka akeh minangka 40 pasangan parakeets Holland. Wektu iki kang ana luwih ati-ati ing panggonan seko ing panggonan anyar, kang mbutuhake adaptasi, amarga béda ing cuaca. "Wektu iki, minangka manuk teka langsung dipisahake. Saben Pasangan iki diselehake ing pager kapisah, kinten-kinten 40 x 40 x 60 cm. Ketoke karo perawatan iki manuk bisa tahan lan kondisi sehat, "ditambahaké Ikin.
Proses pasangan wis rampung sadurunge saperangan padha diselehake ing saben kandhang. Gadhah menjodoh katon, saben pasangan dipisahake kanggo sijine menyang kandang produksi. Nang pager cumawis minangka kothak nyarang wadon.

Link:
1. parkit holland
2. parkit holland
__________________
Budidaya Kenari

Last edited by putrikenari; 22nd October 2015 at 10:36 PM..
putrikenari is offline   Reply With Quote
Sponsored Links