forumku.com logo Forumku Borobudur Budaya Indonesia
forumku  

Go Back   forumku > Indonesia > Indonesia Bangga!
Register Register
forumku.com kerja sama promosi forumku.com kerja sama promosi Pusat Cutting Sticker 5 December 2012 - 4 Maret 2013
Notices

Indonesia Bangga! Main Forum Description

Post New Thread  Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 11th July 2012, 01:51 PM   #1
Wk. RT
 
Join Date: 10 Jul 2012
Userid: 3
Posts: 73
Real Name: My Real Name is ...
Likes: 4
Liked 18 Times in 6 Posts
Default Rio Haryanto : Pembalap Muda Kebanggan Indonesia

Marussia to field Chilton and Haryanto at Silverstone test

source : http://www.formula1.com/news/headlin...2/7/13571.html

Quote:
10 Jul 2012

Marussia have confirmed that Max Chilton and Rio Haryanto will be in action for them at this week’s young driver test at Silverstone. Chilton and Haryanto, who are members of Marussia’s young driver programme and race in GP2 for Carlin, will split driving duties in the MR-01 over Thursday and Friday.

“We are very pleased to provide Max and Rio with some further Formula One seat time and the opportunity to show more of their obvious potential,” explained team principal John Booth. “In terms of their programme, they will obviously have access to the data from last weekend’s British Grand Prix and will be able to reference that when running to a basic set-up programme.

"We raced to a wet set-up there, so they will have the chance to adapt the programme to potentially contrasting track conditions. In addition to working with our race team engineers on procedures and controls, we will have plenty of new tyres which means they can work through some good qualifying and race runs and learn about the idiosyncrasies of the 2012 Pirelli rubber.”

Chilton is currently competing in his third season of GP2, after racing for Carlin in both the main and Asia Series in 2011. The Briton enjoyed his first taste of Formula One machinery at the 2011 Abu Dhabi Young Driver Test, when he drove for the Force India team.

“I’m really excited to be taking part in the Young Driver Test for Marussia F1 Team,” said the 21 year-old. “I have driven an F1 car once before - the Force India in 2011 - but I feel that with another year of GP2 competition under my belt to develop my driving further I feel much more prepared this time and eager to demonstrate that progression.

"The team have come up with a great programme, which has a bit of everything we need to showcase our potential. I can’t wait for the opportunity and thanks to the team, who have already been a great support to me in GP2 this season.”

Haryanto competed in the GP3 championship with Marussia Manor Racing in 2010 and 2011 and made his Formula One testing debut, aged just 16, at the 2010 Abu Dhabi Young Driver Test with Marussia (ne Virgin).

“I would like to thank the Marussia F1 team for giving me this opportunity," said the young Indonesian. "Having worked with the team for the past three years in both GP3 and GP2, I feel part of the team already and I know they follow every race I have done with great interest. They gave me my first F1 opportunity in 2010 in Abu Dhabi, however for this test at Silverstone I am much better prepared from a technical and fitness point of view.

“With the limited testing available in Formula One, any time a young driver can spend in an F1 car is valuable for the future. I am looking forward to the experience and back home in Indonesia I am sure millions of fans will be happy to see me take another step towards my dream of becoming Indonesia’s first driver to enter the FIA Formula One World Championship.”

With the teams having failed to agree on a venue for a combined 2012 young driver test, Marussia, HRT and Williams are the only outfits expected to attend this week’s Silverstone test. HRT will field their Chinese tester Ma Qing Hua over the two-day session, whilst Valtteri Bottas will be in action for Williams.
newbie is offline   Reply With Quote
Old 15th July 2012, 02:21 PM   #2
Anonymous
Ketua RT
 
Anonymous's Avatar
 
Join Date: 15 Jul 2012
Userid: 15
Location: ╬Secreet╬
Posts: 143
Likes: 0
Liked 5 Times in 4 Posts
Default

Saya gak paham bahasa Inggris dengan baik nih
Anonymous is offline   Reply With Quote
Old 15th July 2012, 07:57 PM   #3
admin
Administrator
 
admin's Avatar
 
Join Date: 5 Jul 2012
Userid: 1
Posts: 5,254
Likes: 1,687
Liked 196 Times in 118 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Anonymous View Post
Saya gak paham bahasa Inggris dengan baik nih
gak pa pa masbro ... kita belajar bersama
bahasa campur2 juga gak pa pa ...
di reply pake bhs indonesia jg gpp
admin is offline   Reply With Quote
Old 15th July 2012, 08:01 PM   #4
admin
Administrator
 
admin's Avatar
 
Join Date: 5 Jul 2012
Userid: 1
Posts: 5,254
Likes: 1,687
Liked 196 Times in 118 Posts
Default Membanggakan Rio Haryanto Pembalap Indonesia dengan Lisensi SIM F1

Membanggakan Rio Haryanto Pembalap Indonesia dengan Lisensi SIM F1
sumber : http://oto.detik.com/read/2012/07/15...f1?o9922011218

Quote:
Jakarta - Usai menjalani tes dengan mobil F1 selama dua hari, Rio Haryanto akhirnya memenuhi syarat untuk mendapatkan super licence Formula 1. Kini ia kembali fokus untuk balapan di GP2.

"Tim telah membuat saya bekerja keras, tapi hal seperti itulah yang saya perlukan untuk saya bisa menunjukkan potensi saya yang sebetulnya," kata Rio mengenai tes di Sirkuit Silverstone tersebut.

Ia menempati urutan ketiga dari empat pebalap yang melakukan tes di hari pertama. Sementara, pada tes kedua yang berlangsung dengan menggunakan konfigurasi sirkuit internasional--jarak sirkuit yang lebih pendek dibandingkan yang digunakan untuk F1--ia menorehkan catatan waktu terbaik 50.405 detik.

Rio yang butuh jarak 300 km sebagai salah satu syarat untuk mendapatkan super licence Formula 1 (SIM untuk berlaga di F1) berhasil mencapainya. Pihak tim telah mengonfirmasi hal ini.

"Rio dan team principal Marussia Virgin, John Booth, puas dengan hasil tes hari kedua. Tiap lap Rio membuat progress yang baik, no mistake, good communication dengan team engineer, improving every lap, catatan waktu yang bagus. Dan akhirnya bisa menyelesaikan kuota 300 km untuk bisa apply F1 super licence," ucap ayah Rio, Sinyo Haryanto, kepada detikSport, Minggu (15/7/2012).

Dengan demikian, Rio tercatat sebagai pebalap Indonesia pertama yang berhasil mendapatkan super licence Formula 1. Kini, ia bersiap untuk bertolak ke Hockenheim unuk persiapan mengikuti GP2 Jerman.

"Rabu, Rio akan bertolak dari London ke Hockeinhem untuk persiapan mengikuti German GP rangkaian GP2 series. Selanjutnya mohon dukungan doa restu supaya Rio diberikan keselamatan dan semoga bisa perform maksimal," tukas Sinyo.

Rio sendiri berhasil menorehkan catatan waktu 1:36.558 detik pada hari pertama, Kamis (12/7/2012), yang mana menempatkan dirinya pada posisi ketiga.

Sesi tes kedua berlangsung dengan menggunakan konfigurasi sirkuit internasional--jarak sirkuit yang lebih pendek dibandingkan yang digunakan untuk F1. Rio mendapat giliran pertama pada pagi hari waktu setempat dan rekan setimnya di Marussia, Max Chilton, pada siang harinya.

"Programnya cukup sulit, karena banyak hal-hal baru dan sangat berbeda buat saya," ujar Rio dalam rilis yang diterima detikSport, mengenai dua hari tes yang dilakukannya.

Pada tes hari kedua tersebut, yang mana jarak lintasnya lebih pendek, Rio sukses menggantikan kerugian waktunya dengan menjalankan total 79 putaran untuk menyelesaikan program evaluasi pebalap. Rio juga telah menggunakan sesi tersebut untuk membantu tim malakukan penyetelan mobil dalam rangka pengecekan kelayakan paket upgrade dengan komponen-komponen barunya dalam mobil MR-01.

Rio menorehkan catatan waktu terbaik 50.405 detik dalam jarak lintas yang lebih pendek itu. "Tim telah membuat saya bekerja keras, tapi hal seperti itulah yang saya perlukan untuk saya bisa menunjukkan potensi saya yang sebetulnya," tukas Rio.

"Kami juga telah melakukan banyak hal buat tim dalam rangka persiapan mereka menghadapi seri Grand Prix berikutnya. Saya akan berada di Hockenheim minggu depan, balapan GP2, dan setelah menjalankan sesi dua hari ini saya merasa lebih terpacu untuk meraih hasil balap yang lebih bagus," harapnya.

Sementara itu, Team Principal Marussia, John Booth, mengatakan bahwa ia puas dengan hasil tes yang diperlihatkan oleh Rio dan Chilton. Ia menilai keduanya tampil bagus, meski masih minim pengalaman.

"Kedua pebalap telah melakukan lebih dari 350 km selama sesi dua hari, yang mana sebagian besar dijalankan dalam kondisi kering, dan mereka telah menjalankan pekerjaan mereka dengan sangat baik mengingat pengalaman mereka yang masih sangat minim."

"Pekerjaan mereka juga telah membantu kami mendapatkan solusi-solusi dari sejumlah masalah settingan mobil yang kami hadapi di seri Grand Prix yang lalu, sehingga ini telah memberikan pengalaman berharga buat kedua pihak."

"Saya sangat terkesan dengan bagaimana Rio dan Max menjalankan kesempatan testing ini dan berhasil mengatasi kondisi mobil dan kondisi lingkungan dalam tim," kata Booth.
Mudah2an para produser tv dan acara impotent2 tidak mengganggu dengan wawancara2 yg mengganggu ...

Biarkan Rio Haryanto menjadi juara F1 ....
Rio !!! jangan tergoda dengan infotainment yah ....
admin is offline   Reply With Quote
Old 15th July 2012, 08:06 PM   #5
Anonymous
Ketua RT
 
Anonymous's Avatar
 
Join Date: 15 Jul 2012
Userid: 15
Location: ╬Secreet╬
Posts: 143
Likes: 0
Liked 5 Times in 4 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by admin View Post
gak pa pa masbro ... kita belajar bersama
bahasa campur2 juga gak pa pa ...
di reply pake bhs indonesia jg gpp
Oh, gitu ya Min, oke-oke
Anonymous is offline   Reply With Quote
Old 18th July 2012, 09:34 PM   #6
admin
Administrator
 
admin's Avatar
 
Join Date: 5 Jul 2012
Userid: 1
Posts: 5,254
Likes: 1,687
Liked 196 Times in 118 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Anonymous View Post
Oh, gitu ya Min, oke-oke
Iyaaaa

remember .. we are in global era ... be careful many indians , pakistani, bules, malay, pinoy, they are coming to your country to take your job

if you can comprehend English .. you can work in indonesia, in malaysia, in kenya ...

Indonesia Bisa !!!
admin is offline   Reply With Quote
Old 23rd July 2012, 04:25 AM   #7
endo.widarbo
[M]
Sek Des
 
endo.widarbo's Avatar
 
Join Date: 18 Jul 2012
Userid: 33
Location: D.K.I Djakarta
Posts: 350
Real Name: Endo Widarbo
Likes: 8
Liked 18 Times in 8 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by admin View Post
Membanggakan Rio Haryanto Pembalap Indonesia dengan Lisensi SIM F1
sumber : http://oto.detik.com/read/2012/07/15...f1?o9922011218



Mudah2an para produser tv dan acara impotent2 tidak mengganggu dengan wawancara2 yg mengganggu ...

Biarkan Rio Haryanto menjadi juara F1 ....
Rio !!! jangan tergoda dengan infotainment yah ....
hahaha si mimin ngelawak aja nih, mana ada acara yang impotent
endo.widarbo is offline   Reply With Quote
Old 23rd July 2012, 06:32 AM   #8
endar.agustyan
[M]
Sek Cam
 
endar.agustyan's Avatar
 
Join Date: 16 Jul 2012
Userid: 17
Location: Bandung
Posts: 2,185
Real Name: Endar Agustyan
Likes: 43
Liked 85 Times in 51 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by admin View Post
Membanggakan Rio Haryanto Pembalap Indonesia dengan Lisensi SIM F1
sumber : http://oto.detik.com/read/2012/07/15...f1?o9922011218



Mudah2an para produser tv dan acara impotent2 tidak mengganggu dengan wawancara2 yg mengganggu ...

Biarkan Rio Haryanto menjadi juara F1 ....
Rio !!! jangan tergoda dengan infotainment yah ....
hiihihihihi


bener min, jaman sekarang acara infotaiment udah masuk ke ranah atlit, bukan cuma celeb

lets pray min

endar.agustyan is offline   Reply With Quote
Old 24th July 2012, 05:47 AM   #9
Anonymous
Ketua RT
 
Anonymous's Avatar
 
Join Date: 15 Jul 2012
Userid: 15
Location: ╬Secreet╬
Posts: 143
Likes: 0
Liked 5 Times in 4 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by endar View Post
hiihihihihi


bener min, jaman sekarang acara infotaiment udah masuk ke ranah atlit, bukan cuma celeb

lets pray min

enak atlit jaman sekaRANG ya, jadi pengen jadi atlit, minimal pelatih lah
Anonymous is offline   Reply With Quote
Old 24th July 2012, 07:31 PM   #10
endar.agustyan
[M]
Sek Cam
 
endar.agustyan's Avatar
 
Join Date: 16 Jul 2012
Userid: 17
Location: Bandung
Posts: 2,185
Real Name: Endar Agustyan
Likes: 43
Liked 85 Times in 51 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Anonymous View Post
enak atlit jaman sekaRANG ya, jadi pengen jadi atlit, minimal pelatih lah
iya braht mudah2an aja kedepannya makin prof, dan yakin bgt bisa MAJU Indonesia

endar.agustyan is offline   Reply With Quote
Post New Thread  Reply

Bookmarks

Tags
formula one, haryanto, indonesia, marussia, rio




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +7. The time now is 04:51 AM.


forumku.com is supported by and in collaboration with

forumku.com kerja sama promosi kiossticker.com 5 December 2012 - 4 Maret 2013 Web Hosting Indonesia forumku.com kerja sama promosi my-adliya.com forumku.com kerja sama promosi situsku.com

Peserta Kontes SEO Forumku :

kontes SEO: business review

Positive Collaboration :

positive collaboration: yukitabaca.com positive collaboration: smartstore.com positive collaboration: lc-graziani.net positive collaboration: Info Blog

Media Partners and Coverages :

media partner and coverage: kompasiana.com media partner and coverage: wikipedia.org media partner and coverage: youtube.com

forumku.com
A Positive Indonesia(n) Community
Merajut Potensi untuk Satu Indonesia
Synergizing Potentials for Nation Building

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Google Find us on Google+

server and hosting funded by:
forumku.com kerja sama webhosting dan server
no new posts